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Interpretation IC 32.1-2004-2 OF 
ANSI/ASHRAE Standard 32.1-2004 

Methods of Testing for Rating Vending Machines for  
Bottled, Canned, and Other Sealed Beverages 

 
Date Approved: May 28, 2010 

 
 
Request from: Crystal Burdette (cburdette@elstatamericas.com), Elstat Americas,  2501 E. 
Piedmont Road, Suite 180, Marietta, GA 30066. 
 
Reference:  This request for interpretation refers to the requirements in ANSI/ASHRAE 
Standard 32.1-2004, Sections 7.1.1(d), regarding the operational requirements for vending 
machines during testing. 
 
Background:  One of the general requirements of installation for the test procedure specified in 
Section 7.1.1(d) of Standard 32.1-2004 is that the vending machine shall be "operated with 
normal lighting and control settings, using only those energy management controls that are 
permanently operational and not capable of being adjusted by a machine operator". 
 
Interpretation:  “Normal" lighting is not defined by whether it is turned on or off, but rather by 
the state that the machine would normally run in, under these conditions.  If an energy 
management control turns the lights off automatically under the conditions set forth in the test, 
without interference from an operator, then it is acceptable that the lights are off during the test. 
As such, the test results for these machines are valid. 
 
Question: Is this interpretation correct? 
 
Answer:   Yes 
 
 


